Baquacil / PHMB Mätutrustning

Baquacil Testset PHMB & pH
149 kr
290 kr
149 kr
Aquachek Baquacil Teststickor 25 st
269 kr
269 kr

Här nedan svarar vi på vanliga frågor om Baquacil, såsom skötsel och vanliga problem som kan förekomma.
Om du har några andra frågor som inte finns med här nere så hör gärna av er till: info@poolmagasinet.se.

Behöver du hjälp?

Om du behöver mer hjälp eller specifika frågor går det bra att skriva till oss i live-chatten.

Om vi inte är tillgängliga i chatten just nu så går det bra att lämna ett meddelande där eller mejla oss så hör vi av oss inom 1-2 dagar!

Vanliga frågor om baquacil

Baquacil är ett varumärke som tillhandahåller poolkemikalier för att underhålla och rengöra simbassänger. Dess huvudsakliga syfte är att desinficera och hålla poolvattnet klart och rent.
Baquacil fungerar genom att använda aktiv ingrediens polyhexametylenguanid (PHMG) för att eliminera alger, bakterier och andra organiska föroreningar i poolvattnet. Det är en icke-klorbaserad desinfektionsmetod som är mildare för huden och ögonen jämfört med traditionella klorbaserade behandlingar.
Baquacil erbjuder flera fördelar, inklusive: Mildare för hud och ögon: Det är mindre irriterande för hud och ögon än klorbaserade kemikalier. Stabilt pH: Baquacil hjälper till att stabilisera pH-värdet i poolvattnet, vilket minskar behovet av frekventa justeringar. Långvarig effekt: Det ger en långvarig desinfektionseffekt och motverkar tillväxten av alger och bakterier under en längre tid. Enklare underhåll: Eftersom Baquacil är stabilare än klorbaserade alternativ kan det kräva mindre frekvent övervakning och tillsats.
Även om Baquacil har många fördelar, kan det finnas några nackdelar att överväga. Kostnaden för Baquacilprodukter kan vara högre än för traditionella klorbaserade alternativ. Dessutom kan vissa användare uppleva att Baquacil inte är lika effektivt i att hantera vissa typer av alger jämfört med klorbaserade behandlingar.